Behandeling

Het stellen van de juiste diagnose en het daarop volgend instellen van een goede behandeling vereist in sommige gevallen wat meer aandacht. Hiervoor is vaak verder onderzoek nodig waaronder bijvoorbeeld urine- en/of bloedonderzoek, microscopisch onderzoek en/of röntgenfoto's. In onze kliniek kunnen deze onderzoeken in huis gedaan worden waarbij u in de meeste gevallen tijdens uw bezoek of in ieder geval dezelfde dag nog een uitslag krijgt.

 

Operaties

Voor diverse operatieve ingrepen kunt u ook bij ons terecht zoals bijvoorbeeld castraties, sterilisaties, keizersneden, verwijderen van bultjes, maar ook minder voorkomende operaties zoals darmoperaties of blaasoperaties. Wij zijn in het bezit van moderne gasanesthesie zodat alles zo veilig en goed mogelijk kan verlopen. In principe worden de operaties 's ochtends ingepland, tenzij het een spoedgeval is. Dit zodat de dieren onder toezicht goed bij kunnen komen en weer lopend naar huis gaan.

De operatie dieren worden 's morgens om kwart voor negen door de assistente opgenomen. Voordat de dieren onder narcose gaan worden ze eerst uitgebreid lichamelijk onderzocht door een van onze dierenartsen. Er kan een pre-anesthetisch bloedonderzoek worden gedaan om risico's van de narcose te minimaliseren. Dit is zeker aan te raden bij oudere dieren (katten en kleine honden vanaf 7 jaar en grote honden vanaf 5 jaar). Wij werken met diverse narcosemiddelen zodat wij de narcose kunnen afstemmen op uw dier. Een dier met bijvoorbeeld een hart- of nierprobleem krijgt dus een ander soort narcose dan een gezond dier.

Als de operatie klaar is nemen wij contact op met de eigenaar zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van het verloop van de operatie. Uw dier is op dat moment nog niet voldoende wakker om naar huis te gaan. Vervolgens zullen wij een tweede keer bellen als het dier goed wakker is en naar huis mag. Wij spreken dan direct de tijd met u af wanneer u uw dier op kan komen halen.

Röntgen diagnostiek

Met behulp van een röntgenfoto kunnen we het inwendige van een dier zichtbaar maken. Röntgenfoto’s zijn zeer geschikt voor het in beeld brengen van botten, de longen en het hart en voor een overzicht van de buik van een dier. Röntgen diagnostiek is daarom ook een aanvullend onderzoek wat onmisbaar is in onze gezelschapsdierenkliniek. Door middel van echografie is het mogelijk om in de buik alle organen los van elkaar te kunnen beoordelen. In sommige gevallen heeft een echo dan ook de voorkeur boven een röntgenfoto. Wij verwijzen onze patiënten voor een echo graag naar een in deze discipline gespecialiseerde dierenarts.

Laboratorium

Bloedonderzoek

In onze kliniek hebben wij de mogelijkheid tot het uitvoeren van een bloedonderzoek. Hiermee kunnen wij vaak tijdens het consult nog een beeld krijgen van de functie van een aantal organen waaronder bijvoorbeeld lever en nieren. Voor uitgebreidere bloedonderzoeken kunnen wij het bloed opsturen waarna de uitslag na enkele dagen naar ons opgestuurd wordt.

Urineonderzoek

In onze kliniek hebben wij de mogelijkheid om de urine van uw huisdier na te kijken. Dit kan zinvol zijn wanneer uw dier bijvoorbeeld vaak kleine plasjes doet of juist veel drinkt en daardoor veel plast. Indien u het vermoeden heeft dat uw dier last heeft van bijvoorbeeld blaasontsteking kunt u ochtendurine opvangen en dit afgeven bij de balie. Wij zullen u dezelfde dag de uitslag doorbellen en indien nodig een behandelplan opstellen.

Doorverwijzing

Wij hebben regelmatig contact met collega’s of specialisten van verschillende disciplines waardoor ingewikkelde problemen besproken kunnen worden en indien mogelijk kunnen worden opgelost. Soms is het echter noodzakelijk om een dier voor uitgebreidere specialistische zorg door te sturen naar een specialisten kliniek. Ook voor meer geavanceerde technieken zoals onder andere een CT-scan of een MRI scan kunnen wij u doorverwijzen naar een dierenartsenpraktijk met deze faciliteiten.

Tandheelkunde

Ook dieren kunnen last krijgen van hun gebit wat zich kan uiten in slechte adem (uit de bek stinken), moeite met eten of zelfs een algemeen ziek dier.In onze kliniek hebben wij de mogelijkheid om het gebit van uw dier professioneel te reinigen en eventueel elementen die problemen veroorzaken te trekken. Wij raden eigenaren ook altijd aan om (indien mogelijk) de tanden van de hond en/of kat te poetsen met speciale tandpasta voor dieren. Op deze manier kunt u ernstige problemen voorkomen.Bij twijfel over het gebit van uw dier of bij vragen over het tanden poetsen kunt u een afspraak maken bij de assistent.

Euthanasie

Voor veel diereneigenaren komt er op een op een gegeven moment de tijd dat er een beslissing genomen moet worden over euthanasie. Dit is meestal een erg moeilijk moment wat soms ook onverwacht kan komen en ook bij de eigenaren vragen op kan roepen, zoals : wat zijn de mogelijkheden als ons dier is overleden, kan ons dier thuis ge-euthanaseerd worden of moet het in de kliniek. Een goed afscheid van uw huisdier vinden wij erg belangrijk. In onze kliniek is het dan ook geen probleem om uw dier thuis te laten inslapen. Daarbij werken wij samen met dierencrematorium Maashorst waardoor we samen met u een eventuele crematie van uw huisdier kunnen regelen.

Indien gewenst kunt u altijd vooraf contact met ons opnemen zodat u uw wensen aan ons kenbaar kan maken en wij u op een zo goed mogelijke manier kunnen bijstaan met deze moeilijke beslissing.

Design by Valleiweb