Bij vrijwel alle praktijken van de Dierenzorggroep kunt u terecht voor tandheelkundige ingrepen voor honden, katten en konijnen. Denk hierbij aan het schoonmaken van het gebit en het trekken van tanden en kiezen.

De uitzonderingen hierop zijn de dependances in Nieuwegein, Hardinxveld-Giessendam, Den Bosch Zuid en Den Bosch Noord.

Tandheelkundige behandelingen vinden plaats onder narcose, zodat we diep genoeg in de bek kunnen kijken en waar nodig elementen kunnen trekken. Alle narcose gebeurt met gasnarcose, zodat uw huisdier goed kan blijven ademen tijdens de ingreep.
Allereerst worden de tanden en kiezen goed schoongemaakt, waarna wordt gekeken of de tanden en kiezen nog gezond zijn. Eventuele afwijkende elementen worden in overleg getrokken.

De praktijken waar tandheelkundige behandelingen worden uitgevoerd, hebben allemaal de beschikking over een zogenoemd dentaal röntgenapparaat. Met de dentale röntgen kunnen er röntgenfoto’s gemaakt worden van de kaak en het gebit, om ook de afwijkingen die niet vanaf buiten zichtbaar zijn, op te sporen.

Graag zien wij de gebitspatiënten voorafgaand aan het maken van een afspraak om een inschatting te maken wat de staat van het gebit is. Het is vaak moeilijk om bij een wakker dier een precieze indicatie te geven van de eventueel te trekken elementen, en de tijd die hiermee gepaard gaat. Hierom geven wij u een indicatie. Gedetailleerde informatie verkrijgen wij pas na het schoonmaken van het gebit onder narcose.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of kosten van tandheelkundige ingrepen, of het doorsturen van patiënten naar één van onze klinieken? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Design by Valleiweb