Dwangvoeren bij konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren hebben een snelle stofwisseling. Dit betekent dat ze een hoge en vrijwel continue voedselbehoefte hebben. Een korte periode van niet eten zorgt al snel voor een negatieve spiraal waar de dieren niet zelf uit komen.

Lees meer...

E. Cuniculi

E. cuniculi is een eencellige parasiet die zich huisvest in de cellen van zijn gastheer. Alle zoogdieren kunnen besmet worden, maar de ziekte wordt voornamelijk gezien bij het konijn.

Lees meer...

De voeding van het konijn

Er bestaan veel misverstanden over wat een konijn moet eten. Gezondheidsproblemen zoals diarree en overgewicht kunnen soms eenvoudig voorkomen worden door het juiste dieet aan een konijn te geven.

LEES VERDER

Maden bij het konijn

In warme periodes kunnen konijnen getroffen worden door een infectie met maden (ook wel myasis genoemd). Dit zijn larven van vliegen die eitjes leggen op het konijn. Uit deze eitjes komen na enkele uren tot dagen larven.

LEES VERDER

BMI voor konijnen

Bij mensen is de Body Mass Index (BMI) algemeen bekend. Het is het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte en een goede maat voor over- of juist te weinig gewicht.

LEES VERDER

Wormen bij het konijn

Tot voor kort werd vaak gezegd dat konijnen met wormen geïnfecteerd konden raken, maar ze van deze infectie geen last konden krijgen. Ondertussen blijkt het tegendeel waar te zijn.

LEES VERDER

Design by Valleiweb