Gingivitis en stomatitis

Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees en kan zowel bij de hond als kat voorkomen. Indien niet alleen het randje tandvlees bij de tanden ontstoken is, maar ook het tandvlees op andere plaatsen in de bek, spreken we van stomatitis.

Lees meer...

Echografie

Echografie, of kortweg echo, is een vorm van diagnostische beeldvorming; met behulp van geluidsgolven wordt een 2D-beeld gemaakt van organen. Met behulp van deze geluidsgolven worden de ‘schaduwen’ van de organen zichtbaar, en zijn deze te zien als verschillende grijze vormen op een beeldscherm. Met voldoende ervaring kan een echografist hierdoor zien hoe de organen er uit zien en of deze afwijkend zijn zonder dat een operatie nodig is.

Lees meer...

Chiropractie bij huisdieren

Bij de Dierenzorggroep is het mogelijk om uw hond of kat te laten behandelen door middel van chiropractie, ook wel manuele therapie genoemd.

Lees meer...

Aanschaf van een kitten

U overweegt een kitten aan te schaffen. Voordat u daadwerkelijk tot de aanschaf overgaat, is het belangrijk om een aantal aspecten te overdenken, zodat u uiteindelijk de juiste kat voor u en uw persoonlijke situatie aanschaft.

LEES VERDER

Lintwormen bij katten

Een kat of hond kan dagelijks besmet raken met verschillende wormen. In Nederland komen vooral de spoelwormen en de lintwormen veelvuldig voor. De meest voorkomende lintwormen in Nederland bij honden en katten zijn Dipylidium caninum, Taenia en Echinococcus multilocularis (ook wel vossenlintworm genoemd).

LEES VERDER

Voeding als behandeling van hyperthyroïdie

Ouderdom komt met gebreken, zowel bij mensen als bij onze huisdieren. Veelvoorkomende problemen bij oudere katten zijn bijvoorbeeld hartproblemen en een verminderde nierfunctie. Een te snel functionerende schildklier (hyperthyroïdie) is een ander probleem dat op oudere leeftijd frequenter optreedt.

LEES VERDER

Design by Valleiweb