Laparoscopische sterilisatie

In het Dierenziekenhuis Gorinchem is het mogelijk om vrouwelijke honden te steriliseren met behulp van een kijkoperatie, ook wel laparoscopische sterilisatie genoemd.

LEES VERDER

Echografie

Echografie, of kortweg echo, is een vorm van diagnostische beeldvorming; met behulp van geluidsgolven wordt een 2D-beeld gemaakt van organen. Met behulp van deze geluidsgolven worden de ‘schaduwen’ van de organen zichtbaar, en zijn deze te zien als verschillende grijze vormen op een beeldscherm. Met voldoende ervaring kan een echografist hierdoor zien hoe de organen er uit zien en of deze afwijkend zijn zonder dat een operatie nodig is.

LEES VERDER

Chiropractie bij huisdieren

Bij de Dierenzorggroep is het mogelijk om uw hond of kat te laten behandelen door middel van chiropractie, ook wel manuele therapie genoemd.

LEES VERDER

Suikerziekte bij de hond

Suikerziekte, ook wel diabetes genoemd, is een veel voorkomende aandoening bij mensen. Wat veel mensen niet weten, is dat deze aandoening ook bij onze huisdieren voor kan komen.

LEES VERDER

Vlooienallergie bij de hond

Niets is dieren vreemd, zo ook allergieën niet. Een allergie is een overgevoeligheidsreactie van het afweersysteem tegen stoffen die niet schadelijk zijn, zoals pollen of huisstofmijt. Deze stoffen zelf veroorzaken geen klachten, maar het is de overdreven reactie van het immuunsysteem die klachten veroorzaakt.

LEES VERDER

Titerbepalingen

Bij de meeste praktijken van de Dierenzorggroep is het mogelijk om met behulp van een bloedonderzoek (Vaccicheck) te bepalen of uw hond of kat nog voldoende antistoffen in het bloed heeft om te beschermen tegen verschillende ziekten.

LEES VERDER

Design by Valleiweb